Werking e-sigaret | Easy Vapes

Elektronische sigaretten

De elektronische sigaret is bedoeld als alternatief voor het gebruik van tabaksproducten. Het is hierbij belangrijk om aan te geven dat de e-sigaret niet gemaakt is om te stoppen met roken, omdat de nicotine verslaving in stand wordt gehouden. U kunt echter wel proberen de nicotine hoeveelheid die u binnen krijgt af te bouwen. Door het gebruiken van een e-sigaret krijgt u dus mogelijk wel nicotine binnen, maar geen schadelijke stoffen uit tabak zoals teer, koolmonoxide en een 4000-tal overige chemicaliën.

Hoe gebruikt u een E-sigaret?

Een elektronische sigaret wordt gebruikt door via het mondstuk damp te inhaleren terwijl het apparaat via een knopje wordt geactiveerd. Er bestaan ook apparaten die automatisch activeren wanneer er geïnhaleerd wordt.

Bij een tabakssigaret inhaleert u kort en sterk. Bij een elektronische sigaret dient u echter iets langer te inhaleren. Met het bovenste onderdeel aan uw mond neemt u een trekje. Terwijl u het apparaat activeert neemt u het trekje en telt u 4-5 seconden af. Naar mate u de elektronische sigaret vaker gebruikt zal dit steeds meer wennen.

De werking van een elektronische sigaret

Elektronische sigaretten, ook wel persoonlijke verdampers (PV) genoemd, zijn er in veel verschillende soorten, maten, vormen en kleuren. Ze werken echter allemaal op eenzelfde manier. Een apparaat met een, al dan niet ingebouwde, batterij voorziet het opzetstuk van elektriciteit.

Het opzetstuk dat op het apparaat wordt geplaatst is voorzien van een verdamper. De Engelse term voor deze verdamper is atomizer. In het opzetstuk bevindt zich naast de atomizer vloeistof, mogelijk aangemaakt met nicotine. Deze vloeistof wordt E-liquid genoemd (vloeistof voor in een E-sigaret).

De atomizer in het opzetstuk bestaat uit een hitte element in de vorm van een spoel (Engels: coil) en uit een vloeistof absorberend lontje (Engels: wick) welke in of om de spoel is verwerkt. Wanneer het apparaat wordt geactiveerd stuurt het een signaal naar de atomizer in het opzetstuk. In de atomizer wordt de spoel (coil) verhit door de elektrische lading en zal de vloeistof (E-Liquid) die is geabsorbeerd door het lontje (wick) door de hitte worden verdampt.

De gebruiker neemt een trekje van de e-sigaret waardoor de lucht langs de atomizer, en de verdampte e-liquid naar het mondstuk komt. Samen met de lucht vormt de verdampte vloeistof een damp die kan worden in- en uitgeademd. Op deze manier wordt het effect van het roken van een tabakssigaret nagebootst