Wat zijn de bekendste e-sigaret merken?

Geplaatst op 13-08-2015

Met de populariteitsgroei van e-sigaretten ontstaan er ook vragen over e-sigaret merken. Wat zijn nou de bekendste merken en waar blinken zij wel (en niet) in uit? Easy Vapes zet het voor je op een rijtje, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken!

ProVape logo

#1 ProVape

ProVape is zonder enige twijfel de meest verantwoordelijke fabrikant en brengt de best beveiligde, meest duurzame producten op de markt uit. Misschien stelt ProVape wel té hoge kwaliteitseisen, maar het product dat zij vervolgens leveren is altijd bijzonder duurzaam en robuust.

Als een van de weinige fabrikanten die niet is gevestigd in China, is ProVape vanuit de Verenigde Staten een positieve uitzondering in de markt. Zij maken van deze uitzondering een sterk punt door ook alleen Amerikaanse producten en materialen te gebruiken om hun apparaten te fabriceren.

ProVape is natuurlijk vooral bekend door de ProVari. Met name de ProVari 2 en 2.5 hebben lange tijd gediend als de standaard waar iedere andere Tube-MOD zich aan moest meten. Sinds 2014 brengt ProVape de ProVari 3 uit en heeft wederom laten zien dat ze kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Kortom:

- Zeer hoge kwaliteitseisen
- Amerikaanse producent
- Bekend van de Provari 3

Kangertech logo#2 Kanger(tech)

De fabrikant Kangertech, ook wel simpelweg “Kanger” genoemd, is een van de langst meedraaiende fabrikanten binnen de branche. Hun ervaring en kennis is in de loop der jaren behoorlijk gegroeid en dat is terug te zien in de producten.

Degelijke kwaliteit en betaalbaarheid staan voorop bij Kangertech. Kanger is misschien niet altijd de eerste fabrikant met een nieuwe ontwikkeling, maar wel degene die een ontwikkeling als eerste goed op de markt zet.

De meest populaire bottomcoil clearomizer was lange tijd de Protank van Kangertech. De meest populaire clearomizer met een ingebouwde airflow controller was lange tijd de Aerotank en nu is de meest populaire sub ohm clearomizer de Subtank van Kanger. 

In batterij- en apparaatontwikkeling mag Kangertech misschien nog werken aan kwaliteit en duurzaamheid, maar met hun uitgebreide range aan tanks staan ze heel sterk in de markt.

Kortom:

- Degelijk en betaalbaar
- Veel ervaring in de markt
- Bekend van de Protank en Subtank

Innokin logo#3 Innokin

Innokin is het leidende merk rondom betaalbare en kwalitatief hoogstaande MODs en APVs. Deze Chinese fabrikant stelt hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid, maar vooral aan het design van hun apparaten. De producten van Innokin hebben dan ook vaak een bijzonder ontwerp of een aparte uitstraling. 

Innokin heeft qua verdampers echter nog maar weinig innovatie laten zien en de plank zelfs een aantal keren behoorlijk misgeslagen, maar het blijkt wel dat zij niet bang zijn om vernieuwend te zijn en om risico’s te nemen. Wel moet gezegd worden dat Innokin op hardware niveau met hun iTaste-lijn vrijwel onverslaanbaar is. Apparaten als de VV, de SVD en de MVP zijn dan ook iconisch geworden bij veel gebruikers. 

Kortom:

- MODs en APVs van hoge kwaliteit
- Opvallend design
- Bekend van de iTaste

Aspire logo#4 Aspire

Nog niet zo lang op de markt als zijn concurrenten, maar binnengekomen met daverend succes vanwege de Aspires Nautilus clearomizer serie. Aspire onderscheidt zich vooral op de clearomizer markt, waar zij de eerste waren die een Sub-ohm clearomizer uitbrachten, de Atlantis.

Aspire lijkt zich langzaamaan te gaan richten op batterijen en MODs en kiest daar vooral de weg van gebruiksvriendelijkheid. Wij zijn benieuwd naar wat voor verrassingen Aspire nog te bieden heeft en of zij het succes van de Nautilus en de Atlantis opnieuw kunnen bewerkstelligen.

Kortom:

- Relatief nieuw op de markt
- Gericht op gebruiksvriendelijkheid
- Bekend van de Nautilus en Atlantis

Joyetech logo#5 Joye(tech)

Een van de grondleggers van navulbare en oplaadbare systemen. Een pionier van de eGo-aansluiting en variabele eGo-batterijen. Joyetech heeft een tijd lang kunnen innoveren en vernieuwen, maar is hier wellicht wat in doorgeslagen.

Zij hebben, juist toen de e-sigaret in populariteit groeide, ervoor gekozen om Joyetech-producten exclusief in de markt te brengen. Hoewel hun producten wel vernieuwend waren, was het niet waar de consument op zat te wachten en waren de prijzen niet in lijn met de kwaliteit. Het laatste jaar maakt Joyetech echter een inhaalslag met de eGrip en de eGo One en lijken zij weer helemaal mee te doen als serieuze speler.

Kortom:

- Grondlegger van navulbare en oplaadbare systemen
- Hebben de boot enigszins gemist, maar maken nu een inhaalslag
- Bekend van de eGrip en eGo One

Andere noemenswaardige e-sigaret merken

De vijf eerdergenoemde merken zijn het meest bekend op de markt. Toch zijn er nog andere merken die de moeite waard zijn om hier even kort te vermelden. 

Smok logoSmok(tech)

Dit merk is al lange tijd actief en vooral gericht op een lage prijs. Echter is het “hit and miss” bij Smok, omdat hun producten weinig innoverend zijn en de kwaliteit niet altijd even goed is. 

Vision

Vision logo

Een tijdje leek Vision een van de grotere merken te worden. Met de Vivi Nova clearomzier en de Spinner batterijen hadden zij namelijk een degelijke lijn neergezet, voor een goede prijs. Vision wist echter na de Vivi Nova niet innoverend genoeg te zijn om hun marktaandeel te behouden en moest het stokje overgeven aan Kangertech en Aspire. 

Hoewel Vision de handdoek nog niet in de ring heeft gegooid en nog steeds met nieuwe producten komt, hebben zij nog geen grote successen kunnen boeken ondanks dat de nieuwe producten er altijd prachtig uit zien.

Justfog logoJustfog

Uit het niets was er ineens Justfog. Met een degelijke starterset voor een goede prijs wisten zij zich stilletjes binnen te wurmen tussen de grote merken en zijn door consumenten zeer goed ontvangen. Er is nog weinig innovatiefs vanuit deze Koreaanse maatschappij gekomen, maar met hun toenemende populariteit zijn we benieuwd wat zij nog meer te bieden hebben. 

Eleaf

Eleaf logo

Onder de naam “iSmoka” kon het bedrijf weinig successen boeken. Na een korte populariteit met de BCC clearomizers werd het een lange tijd stil rondom dit merk. Tot Joyetech zich er mee ging bemoeien en zij een nieuwe naam hebben aangenomen.

Eleaf heeft sindsdien veel populariteit gewonnen met de zeer betaalbare iStick MOD’s in de vele leuke kleurtjes. Echter ontstaan er bij consumenten regelmatig problemen met de iSticks en lijkt het er op dat Eleaf nog veel te leren heeft als het op kwaliteit aankomt.

Heb je nog vragen over een van bovenstaande e-sigaret merken? Neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag verder!