Coils / Hitte-elementen | Verdampers

Op zoek naar Coils die geschikt zijn voor Temperature Control? Kijk bij onze Pro Coils

  Foto-tabel Lijst

  Van hoog naar laag sorteren

  16 artikel(en)

  Foto-tabel Lijst

  Van hoog naar laag sorteren

  16 artikel(en)

  Uitleg over coils / hitte-elementen

  Coils, ook wel hitte-elementen, zijn dus de echte verdampers in een tank of clearomizer. De batterij in de e-sigaret geeft elektriciteit af om de coil te laten werken. Met deze elektriciteit creëert de coil warmte om de vloeistof/e-liquid te verdampen.

  Coils dienen regelmatig te worden vervangen. Een gemiddelde gebruiker doet ongeveer 1 tot 3 weken met een coil. Een tip van ons: u merkt dat de coil vervangen dient te worden als de smaak, dampproductie of intensiteit van de damp afneemt.

  Bent u een beginner en twijfelt u welke weerstand u moet kiezen?

  Wanneer u een apparaat heeft dat niet variabel of instelbaar is

  Dan is het verstandig om een weerstand te kiezen die bij de afgegeven spanning van het apparaat hoort. Gemiddeld geeft een niet-instelbaar-apparaat 3,7 Volt aan spanning af. Met dergelijk apparaten wordt gedampt rond de 7-9 Watt.Een passende weerstand zal in dat geval tussen de 1,5 en de 2 ohm liggen. Hoe lager de weerstand in dit geval, hoe warmer de damp zal worden.

  Wanneer u een apparaat heeft dat wel instelbaar is

  Dan maakt het niet veel uit welke weerstand u kiest. U ontwikkelt zelf een voorkeur. Met een variabel apparaat kunt u namelijk de spanning of het vermogen zelf aanpassen, zodat deze bij de weerstand van het hitte-element past. Wilt u een warmere damp, dan stelt u het apparaat hoger in. Wilt u een koudere damp, dan stelt u het apparaat juist lager in.