Batterijen / MODs

Batterijen

Voor iedere elektronische sigaret is een batterij nodig. De batterij wordt ook wel accu genoemd en is de stroomvoorziening naar de verdamper. Sommige batterijen zijn los verkrijgbaar en andere zitten ingebouwd in het apparaat. Dit heeft verschillende voor- en nadelen.

 • Een ingebouwde batterij is vaak makkelijker in het gebruik. Er hoeft geen aparte oplader te worden aangeschaft en de juiste kabels worden vaak met het apparaat meegeleverd.
 • Een losse batterij heeft als voordeel dat deze kan worden uitgewisseld. Komt u bijvoorbeeld de dag niet door met één lading, dan is het handig als u de batterij kunt verwisselen i.p.v. te moeten wachten tot de ingebouwde batterij weer is opgeladen.
 • Losse batterijen zijn veelal in de maat "18650" (achttien zes vijftig) uitgevoerd (18 mm dik en 65 mm lang, maar worden ook gebruikt in andere 18-serie formaten (18500, 18490 en 18350). Als uw apparaat niet voorzien is van een ingebouwde oplader dient voor deze batterijen (losse cellen) een aparte oplader te worden aangeschaft.

  De batterijen van een e-sigaret gaan doorgaans een behoorlijke tijd mee. Toch moeten ze na ca. 300 à 500 keer opladen een keer vervangen worden omdat de capaciteit van de batterij dan afneemt. Onze collectie e-sigaret batterijen vindt u op deze pagina. Easy Vapes biedt standaard drie maanden garantie op batterijen en apparaten met een ingebouwde batterij.

  Veiligheid

  De batterijen die worden gebruikt in elektronische sigaretten zijn veelal van het type "lithium-ion" (Li-ion). Deze batterijen worden ook gebruikt in andere consumenten electronica als mobiele telefoons, laptops en mp3 spelers.
  Batterijen dienen met zorg te worden behandeld. Net als andere consuementen elektronica zijn de batterijen in e-sigaretten niet bestand tegen vallen, stoten, nat worden en kortsluiting. Lees meer over batterij-veiligheid in ons speciale blog artikel.

  MOD/APV

  MOD staat voor "modificatie", toen e-sigaretten nog op tabakssigaretten leken zijn mensen gaan hobbyen om meer batterij-duur te verkrijgen. Zo werden bijvoorbeeld zaklampen omgebouwd zodat de grote batterijen uit de zaklamp konden dienen als stroomtoevoer naar de verdamper.
  De naam MOD is uit die tijd blijven hangen en tegenwoordig wordt alles waar een flinke batterij in gaat een "MOD" genoemd. Onder MODs maken we onderscheid tussen mechanische - (Mech. MOD) en gereguleerde MODs. Mech. MODs zijn niet voorzien van een chip of circuit die de batterij reguleert en dienen alleen te worden gebruikt wanneer men de gevaren en de beperkingen van de batterij kent (hobbyisten).

  Gereguleerde MODs worden ook wel APVs genoemd. APV staat voor "Advanced Personal Vaporizer" ofwel: Geavanceerde Persoonlijke Verdamper. APVs hebben een ingebouwde chip en zijn veelal in te stellen door de gebruiker. Instellingen varieren van variabel voltage en wattage, tot het regelen van de temperatuur van de verdamper.

  APVs zijn veelal beveiligd tegen veel van de gevaren omtrent batterijen zoals kortsluiting, verkeerd plaatsen van de batterij en over-ontlading.

  eGo Batterij

  Een eGo batterij is eigenlijk een apparaat met ingebouwde batterij. De naam "eGo" wordt gegeven wanneer het apparaatje is voorzien van een eGo aansluiting. eGo is dus geen merk zoals sommigen denken, maar enkel een type schroefdraad op het apparaat. Doordat een aantal jaren terug MODs minder populair waren en eGo batterijen de overhand hadden zijn er veel verschillende vormen, typen, maten en kleuren te vinden. Sommige eGo batterijen zijn instelbaar, sommige zijn voorzien van een geavanceerde chip en weer anderen zijn zo simpel als mogelijk uitgevoerd. Behalve de aansluiting is een eGo batterij ook klein (als een pen/stift) en worden ze vaak gebruikt met kleinere tanks/clearomizers.